Nordview
| home | bestemmingen | foto's | wetenswaardig | links | contact |


Rømmegrøt
Authentieke Noorse maaltijd die de tijd doorstond

Veel authentieke Noorse maaltijden gaan terug op het verblijf in de bergen
 in de zomerboerderij, de seter of støl. De maaltijden waren voedzaam en vaak op basis van de simpele ingrediënten die voor handen waren. Rømmegrøt gemaakt van verse, rauwe melk was daar een voorbeeld van. Op diverse plaatsen is deze maaltijd nog steeds in ere gehouden.
Op hoogtijdagen komt de maaltijd vaak op tafel, maar ook in berghutten.
We nemen een kijkje in de keuken van Kåre en Torill Vole in Krossbu Turiststasjon.

 


 
Rømmegrøt met suiker en kaneel.


Tarwemeel en rauwe, vette melk zijn de ingrediënten; na verwarming 7-8 minuten is de maaltijd klaar.

 
Torill Vole is specialist als het om rømmegrøt gaat.


Krossbu is een van de plekken waar rømmegrøt geserveerd wordt.

 
 

 

Deze pagina blijft in ontwikkeling.
Denne siden er under stadig utvikling.

 

 

Meer informatie

Recept in het Noors

Recept in het Nederlands
 

 

De lekkerste rømmegrøt:

www.krossbu.no

 

terug

naar boven